Mat och dryck

Värdshusets lunch  95:-
Serveras kl 11-14.00
Måndag
Oxjärpar med champinjonsås & potatispuréTisdag
Fiskgryta med crostini & aioliOnsdag
Kalv i dillsås

Torsdag
Stängt

Fredag
Stängt

Veckans sallad
Räkor med Rhode-Island & champinjoner

Veckans Pasta
Kycklingfilé, valnötter & ädelost   115:- 

A la Carte
Serveras 11.00–14.00
Toast med kräftstjärtar & dill  125:-

Skaldjurssoppa   125:-

Viltpaté m cumberlandsås & pickles   125:-

Torskrygg med räkor & ägg   155:-

Rimmad Lax med dillstuvad potatis   155:-

Wallenbergare med tillbehör   185:-

Grillad Entrecote med bearnaise & klyftpotatis   185

Menyförslag & vinrekommendationer för festvåningssällskap
på Djursholms Värdshus
Finsmakarmenyn  Pris 570:- inkl. moms/456:- exkl. moms
Anklever med med säsongens tillbehör

Foie gras with condiments of the season
Vinförslag: 2004 Chateau Fayau Cadillac 55 :-/glas
Piggvar med hollandaise & sockerärtor
Turbot with sauce hollandaise & sugar snaps
Vinförslag: 2007 Domaine Servin Chablis 465 :-Hallonmousse med persika och hallon
Raspberry mousse with peach & raspberries
Vinförslag: Moscato d’Asti, Prunotto, Piemonte 50:-/glas

Värdshusmenyn  Pris 525:- inkl. moms/420:- exkl. moms
Toast Skagen

Toast ”Skagen”
Vinförslag: 2007 La Foret Bourgogne Blanc 390:-

Oxfile ”Provencale”
Beef tenderloin “Provencale”
Vinförslag: 2006 Château Bois Pertuis Bordeaux 485:-

Exotisk fruktsallad med kokoscrème
Fruitsallad with coconut mousse
Vinförslag: 2009 Muscat de Beaumes-de-Venise, Paul Jaboulet Âiné, Rhône  330:- (37,5 cl)

Slottsmenyn  Pris 595:- inkl. moms/476:- exkl. moms
Kalixlöjrom med klassiska tillbehör

Bleak roe with condiments
Vinförslag: Bonnaire Tradition Brut, Champagne, 135:-/glas 675:-/flaska

Viltkryddad hjortkalv med gräddsås, potatiskrokett & svartvinbärsgelé
Spice roasted calf of deer with cream sauce & blackcurrant jelly
Vinförslag: Château Plince J-P Mouieix, Pomerol, Bordeaux 645:-

Smulpaj på äpple med mandel och vanilj
Apple pie with almond & vanilla
Vinförslag: Château de Madère, Frankrike 425:-/(1/2) flaska

Svenska menyn  Pris 525:- inkl. moms/420:- exkl. moms
Viltpaté med smågurkor & cumberlandsås

Country style game pâté with gurkins & Cumberland sauce
Vinförslag: 2008 La Gascogne Tannat/ Merlot 345:-

Halstrad Hjälmargösfilé med grönsparris, forellrom & smörsås
Fillet of pikeperch with asparagus & sauce “Beurre blanc”
Vinförslag: 2008 Southern Right Sauvignon Blanc Southern
Right Cellars 425:-

Gräddpudding med myltade hjortron och flarn
Pannacotta with cloudeberries
Vinförslag: Vin Santo Tenute Marchese, Antinori, Toscana, Italien
85:-/glas 500:-/flaska, 50 cl

Djursholmsmenyn  Pris 525:- inkl. moms/420:- exkl. moms
Laxtartar med gurkpärlor och pepparrot

Salmon Tartar with horseradish and cucumber
Vinförslag: Cava ”Cristallino” 380:-

Grillad gödkalventrecôte med bondbönor,
borretanalök & rödvinsås

Grilled veal entrecote with broad beans, borretana onion & red wine sauce
Vinförslag: 2005 Cantos Valpiedra 455:-

Mörk chokladmousse med skogsbärskompott och maräng
Chocolate mousse with berry compote and meringue
Vinförslag: Tokaji Aszú 5 puttonyos, Ungern 80:-/glas 495:-/flaska

2-rättersmeny I   Pris 250:- inkl. moms/ 200:- exkl. moms
Ungtupp med risotto & rostade hasselnötter

Chicken with risotto & hazelnutzChokladmousse
Chokladmousse2-rättersmeny II  Pris 250:- inkl. moms/ 200:- exkl. moms
Bondsallad med getost, betor, frisésallad

Goat cheese salad with beetroots

Regnbågslax med sparris & citrussås
Salmon with asparagus & cold lemon sauceVinförslag:


2-rättersmenyn Vegetarisk  Pris 250:- inkl. moms/200:- exkl. moms
Spenat och färskostfylld cannelloni med svamp

Cannelloni with mushroom and spinach
Vinförslag: 2008 La Gascogne Gros Manseng/ Sauvignon 315:-

Hallonmousse med rårörda hallon
Strawberry mousse  with strawberries

Konditorns Tårtor  Pris 60:-/ bit

Passionsfruktstårta
Sockerkaksbotten, hallonsylt och passionsfruktsmousse. Tårtan är täckt med en geléspegel av passion och garnerad med hallon.

Chokladtårta
Chokladsockerkaksbotten, jordgubbssylt, mörk chokladmousse. Tårtan är täckt med en geléspegel av jordgubbar och garnerad med jordgubbar.

Prinsesstårta
Sockerkaksbotten, hallonsylt, vaniljkräm och vispad grädde. Tårtan är täckt med vit marsipan